maandag 30 november 2009

Info over Australie

Australië
Inleiding
Australië - het land van "downunder" - is meer een continent dan een eiland. Dit enorm uitgestrekte land is zo groot als de Verenigde Staten van Amerika en heeft een bevolking die nauwelijks groter is dan die van Nederland. Er is een grote diversiteit. Meest dominerend is ¨the outback¨, het woestijnachtige binnenland met z'n rode zand, vreemde steenformaties en eindeloze bush-vlaktes. Het is het meest bekende, maar ook het meest geheimzinnige gebied en trekt bezoekers op zoek naar een bijzondere ervaring.
In het noorden vindt u, bij Darwin, een uniek gebied vol moerassen, jungle en canyons. Bezoek hier het Kakadu National Park, het Litchfield National Park en de spectaculaire Katherine Gorge. In het noordwesten van Australië ligt het oeroude Kimberleys gebergte, met z´n grillige rotsformaties in opvallende kleuren.
Aan de westkust komt u weinig civilizatie tegen. Maar wie de afstanden niet schuwt, wordt met natuurwonderen als de Pinnacles, de Wave Rock en het Ningaloo Reef beloond. Uiteraard mag de zuidwesthoek van Australië, met z´n uitgestrekte Kauri bossen, prachtige kustlandschappen en wijngebieden, niet overgeslagen worden. Hier vind u ook de miljoenenstad Perth, de meest afgelegen stedelijke agglomeratie ter wereld.
Aan de oostkust is de grond veel vruchtbaarder. De 4000 km lange kuststrook, die een breedte heeft van 100 km in het noorden (in Queensland) tot meer dan 500 km in het zuiden (in New South Wales en Victoria), is het best ontwikkelde gebied van Australië. In dit gebied liggen de miljoenensteden Sydney, Melbourne en Brisbane. Aan het Noordelijk deel van de oostkust ligt het Great Barrier Reef, een enorm eco-systeem met vele honderden vis- en koraalsoorten. De prachtige kust van Queensland met z´n vele badplaatsen, paradijselijke eilanden en prachtige nationale parken is het meest bezochte deel van Australië.
Het eiland Tasmanië vormt het meest zuidelijkst gelegen deel van Australië. Klimaat, mensen en natuur wijken hier af van de rest van Australië.
Kerngegevens:
Landoppervlak 7.686.848 km²
Inwoners 17.500.000
Inwoners per km² 2,2
Hoofdstad Canberra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten