maandag 22 februari 2010

De Twaalf Apostelen - Melbourne Australië

Op de Great Ocean Road

De Twaalf Apostelen zijn gigantische rots stacks die  majestueus uit de Zuidelijke Oceaan steken en zijn het centrale kenmerk van het ruige Port Campbell National Park.
De Twaalf Apostelen zijn gemaakt door voortdurende erosie van de kalksteen kliffen van het vasteland die begon 10-20 miljoen jaar geleden. De Zuidelijke Oceaan en stormachtige wind geleidelijk uitgehold stralen de zachtere kalksteen, de vorming van grotten in de kliffen. De grotten werd uiteindelijk bogen en wanneer ze instortte rock stapels tot 45 meter hoog bleven geïsoleerd van de kust.
Zonsopgang en zonsondergang bieden, met name indrukwekkend uitzicht als de Twaalf Apostelen van kleur veranderen van donker en onheilspellend in de schaduw te briljante gele zand onder een volle zon.
De Twaalf Apostelen zijn gevestigd net ten oosten van Port Campbell, langs de Great Ocean Road. Parks Victoria heeft promenades en tracks gebouwd, en het bekijken van gebieden om ervoor te zorgen dat je een spectaculair uitzicht krijgt van de Twaalf Apostelen.

http://www.visitvictoria.com/displayobject.cfm/objectid.000B0BDC-CFBC-1A5C-BC6180C476A90000/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten