zondag 9 mei 2010

Cairns is een Australische stad gelegen in het noordoosten van Queensland

Cairns is een Australische stad gelegen in het noordoosten van Queensland. De stad ligt op ongeveer 1720 km van Brisbane en 2500 km van Sydney. In Cairns is niet veel te bezichtigen maar in en om de stad is veel te doen.
Vanwege het tropische klimaat en veel attracties in de omgeving is Cairns een populaire reisbestemming geworden. Het Groot Barriererif ligt op slechts anderhalf uur reizen per boot, het Nationaal Park Daintree en Kaap Tribulation op ongeveer 130km ten noorden van de stad.
De stad heeft zijn natuurlijke omgeving in het voordeel gebruikt door een aantal kleine themaparken voor toeristen te bouwen. Het Tjapukai Aboriginal Cultural Park en de Kuranda Skyrail kabelbaan, die 7,5 kilometer over het regenwoud heen gaat, zijn enkele voorbeelden van deze aanpak.
Cairns is gesticht in 1876, om mijnwerkers onderdak te bieden die goud zochten in het Hodgkinson River goudveld en werd genoemd naar William Wellington Cairns, de toenmalige gouverneur van Queensland. De toekomst van Cairns werd veilig gesteld toen het een spoorverbinding door het Kuranda regenwoud kreeg en het een belangrijk punt werd in de export van suikerriet, goud, kostbare metalen en landbouwproducten van de omliggende kust- en binnenlandse gebieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten