zondag 9 mei 2010

Ten noorden van Brisbane ligt het St. Tropez van Australië: Noosa

Ten noorden van Brisbane ligt het St. Tropez van Australië: Noosa. Hier vind je luxueuze appartementen, chique boetiekjes, trendy cafés en dure restaurants. Dit zorgt ervoor dat veel wat rijkere Australiërs hier hun vakantie vieren. Maar door de geweldige golven en prima strand, zie je hier ook veel surfers en wordt Noosa een echt surfmekka genoemd. Op Hastings Street zijn dan ook naast exclusieve winkels ook veel strand- en surfspullen te krijgen.

De levendige surfcultuur trekt veel backpackers en er zijn naast luxe hotels dan ook verschillende hostels te vinden. Er wordt gezegd dat het in Noosa voor iedereen mogelijk is om op een surfboard te staan, zelfs als je het nog nooit hebt gedaan! Dus ben je in Noosa, boek dan zeker een surfles bij een van de vele surfschools. Succes verzekerd!
Wanneer je meer van de natuur wilt genieten in Noosa, ga dan naar het Noosa National Park. Dit nationale park is een uitstekende plek om een van de meest beroemde dieren van Australië, de koala, in het wild te spotten. Kijk hiervoor vooral goed in de bomen want daar slapen ze of kauwen ze op hun favoriete eucalyptusbladeren.
Dit National Park, met 380 ha aan kustgebied en veel beschutte baaien, ligt op loopafstand van het centrum van Noosa. Je kunt hier prachtige wandelingen maken met op het hoogste punt een mooi uitzicht over Noosa en omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten