zondag 8 augustus 2010

Cape Tribulation is een landtong en een dorpje in het noorden van Queensland


Cape Tribulation is een landtong en een dorpje in het noorden van Queensland, Australië. Het ligt 110 km ten noorden van Cairns. Het bevindt zich in het Daintree National Park en het Wet Tropics World Heritage gebied. Het dorpje bevat een klein aantal toeristenresorts en backpackerhostels. Een verharde weg geeft vanuit het zuiden toegang tot het gebied via de veerboot over de Daintree River. Ten noorden van Cape Tribulation gaat de weg onverhard verder naar de Bloomfield River, Wujal Wujal en Cooktown tijdens de regenperiode (Feb-Apr) is deze weg vaak gesloten.

De oorspronkelijke bewoners van het gebied zijn de Kuku Yalanji. De kaap is zo genoemd door de Engelse ontdekkingsreiziger James Cook op 10 juni 1770 nadat zijn schip vlakbij vastliep in het rif. "Omdat hier al onze problemen begonnen".
In 2006 was de geregistreerde regenval was meer dan 6.5 meter. De meeste mensen bezoeken het gebied tijdens het droge seizoen van juli tot november. Tijdens het regenseizoen zwemmen er vaak zeekwallen in de vele kreekjes. Daarnaast zwemmen er ook veel krokodillen. Er zijn vier grotere resorts waar toeristen kunnen verblijven. Het dorpje heeft daarnaast twee kleine supermarkten, twee geldautomaten, een afhaal restaurant en vijf restaurants.
Het Groot Barrièrerif bevindt zich ongeveer 19 kilometer oostelijker. Er zijn twee bootmaatschappijen die vanaf het strand vertrekken. Activiteiten die aangeboden worden bij Cape Tribulation zijn begeleide nachtwandelingen, 4-wheel-drive-tours, paardrijden, kajakken, jungle surfen en krokodillen tours.

http://www.daintreecoast.com/
http://www.tropicsexplorer.com.au/
www.capetribulation.com.au

Geen opmerkingen:

Een reactie posten